Vila Dalmatino - Logo
HR

Makarska rivijera (Brela)

Brela su smještena oko 15 kilometara sjevero-zapadno od Makarske. Zbog gustih borovih šuma, dugih i pješčanih plaža i izvora vode, Brela već desetljećima igraju važnu ulogu u turizmu Makarske rivijere.

Naselje se sastoji od starog dijela (Gornja Brela) blizu stare ceste na brežuljku i novog dijela smještenog uz obalu (Donja Brela).

U Brelima šume i plaže okupane su briljantnim sunčevim sjajem. Povjetarac donosi miris mora a u zraku se osjeća aroma aromatičnog bilja. Glasanje galebova miješa se pjesmom ptica. 1986. Brela su okrunjena ˝Prvakom Jadrana˝ za velika dostignuća u turističkim aktivnostima. Mjesto je smješteno na obali između planine Biokovo i otoka Brača. Brela su jedinstvena u svojoj ljepoti sa prekrasnim plažama, borovim šumama, kristalno plavim morem. Mediteranska klima, sportske površine, marina, ekološko okruženje i opuštajući mir, servis vrhunske kvalitete u luksuznim hotelima i privatnom smještaju. Sve vam to jamči nezaboravni odmor.

Brela... čisto more, sunce… sve za uživanje. Valovi koji žure prema zlatnim plažama, tisuće borovih iglica nježno padaju na tlo... Prirodno naslijeđe: Hrast u Solinama, prirodni spomenik, tisuću godina star sa ogromnom krunom; planina Biokovo – park prirode sa nekoliko hortikulturalnih spomenika (divlja vegetacija, geomorfološka i botanička lokacija), panoramski pogled – čudesan i prekrasan dragulj.

A sada pripadate zemlji o kojoj ste sanjali. Vjetrovi pune jedra, daske za jedrenje klize i skije se natječu s bijelim brazdama iza brodova. Zlatni šljunak miješa se s draguljima zaljeva… Grane tisućljetnih borova skrivaju hotele poput baršunastih zavjesa, prekrivaju grebene poput velikih suncobrana... Boje, cvijeće i mirisi stvaraju tipičan mediteranski ugođaj.

Postoji brdo iznad Brela kojeg zvijezde dotiču po noći. To je mjesto gdje vjetrovi pričaju priče, gdje borove iglice i cvijeće pletu veo oko kuća i restorana a radost se natječe sa relaksacijom prirode. Brela su dragulj netaknute prirode. Brela su luksuz vegetacije, sunce i more. Sve to stvara poseban osjećaj i povezanost s Brelima.

Noć nudi najbolje… Noć znači ponovno susretanje s Brelima u svojoj kraljevskoj ljepoti... Brela su arhitektura prirode i našeg naslijeđa...

 
© 2024. Vila Dalmatino, Brela
Torus Web logo